Klaus Iohannis a inaugurat linia Gara de Nord-Otopeni. “Singura cale ferată construită după 1984. Guvernul PNL a construit 89% din ea”

Klaus Iohannis a inaugurat linia Gara de Nord-Otopeni. “Singura cale ferată construită după 1984. Guvernul PNL a construit 89% din ea”

Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au inagurat luni linia directă Gara de Nord – Otopeni, circulând cu trenul din gară spre aeroport. După aceea, cei doi au susţinut declaraţii de presă.

“Iată că planul de relansare economică pe care l-am elaborat împreună cu guvernul Orban începe să-şi arate şi partea practică. Am participat astăzi la un test pe singura linie nouă de cale ferată construită din 1984 încoace.

Dorim să dezvoltăm Aeroportul Internaţional, dar pentru asta e nevoie să ajungi în aeroport în condiţii foarte bune”, a spus Klaus Iohannis, la inaugurarea liniei directe Gara de Nord – Otopeni.

“Bani europeni am avut şi până acum, voinţa politică a fost însă puţină. Din 2016 până în 2019 s-au construit 11% din această linie. În nicun an de când a venit guvernul liberal s-a realizat 89% din această linie”, a mai spus Iohannis.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a anunțat că proiectul legăturii feroviare între Gara de Nord și aeroportul Otopeni este aproape de finalizare, iar în cel mai scurt timp va fi pus la dispoziția beneficiarilor.

El a spus că ideea acestui tronson îi aparține și că a trebuit să treacă 12 ani pentru a deveni realitate. “Ideea acestui tronson s-a născut în mandatul meu de ministru al Transporturilor. Sigur că și aici a trebuit să treacă 12 ani pentru realizarea acestui tronson necesar pentru a oferi o alternativă de deplasare pentru cei care vor să plece de pe Aeroportul Otopeni sau aterizează pe Aeroportul Otopeni. (…)

 Lucrarea este finalizată în proporție de 100%. Această linie este o realitate și va fi pusă la dispoziția beneficiarilor în cel mai scurt timp posibil”, a spus Ludovic Orban.

Admin