Autoritățile au intrat în alertă! Se pregătesc noi măsuri în această săptămână? Ludovic Orban a făcut anunțul: ”Suntem în discuții”

Autoritățile au intrat în alertă! Se pregătesc noi măsuri în această săptămână? Ludovic Orban a făcut anunțul: ”Suntem în discuții”

Ludovic Orban a anunțat, luni, că săptămâna aceasta va analiza noi măsuri pentru țara noastră. Printre subiectele discutate se numără și carantinarea județelor care au un număr mare de cazuri de coronavirus sau reînchiderea restaurantelor.

Din cauza faptului că numărul infectaților cu noul coronavirus crește de la o zi la alta autoritățile au intrat în alertă.

În acest context, Ludovic Orban a făcut o serie de declarații cu privire la noile măsuri în ceea ce privește combaterea pandemiei de coronavirus.

“Analizăm posibilitatea de a utiliza și noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul acestei săptămâni vom lua decizii”, a spus Orban.

Întrebat dacă ia în calcul și reînchiderea restaurantelor, premierul a afirmat: “Nu, m-ați întrebat de restricții pentru cetățenii din alte țări cu un nivel ridicat de răspândire al epidemiei.(…) În ceea ce privește măsurile interne, rămân cele care sunt în vigoare, prin prelungirea stării de alertă și prin ordinele ministerelor responsabile”, a adăugat Orban, explicând că nu se va veni deocamdată cu noi restricții.

Legat de carantinarea județelor cu un număr mare de cazuri Orban a spus că în acest moment “nu este cazul”.

“Pe săptămâna care a trecut, chiar dacă avem o ușoară creștere, nu e una care să ne îngrijoreze”, a mai explicat premierul.

Ludovic Orban: „Cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului este portul măştii„

„Am văzut, copiii sunt ascultători, copiii respectă această regulă la şcoală şi nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige la nerespectarea acestei reguli. O să îşi asume ei răspunderea pentru îmbolnăvirea copiilor, pentru faptul că odată îmbolnăviţi copiii pot să ducă boala acasă? Îşi asumă ei răspunderea pentru un asemenea risc major? În ceea ce ne priveşte pe noi, nu putem fi de acord cu o astfel de propunere”, a afirmat Ludovic Orban.

Admin