10 dintre cele mai spectaculoase hoteluri și pensiuni din țara noastră

România poate fi nu doar frumoasă, ci de-a dreptul superbă! Cea mai bună cale de a ne aminti acest lucru este să pornim în călătorie, explorând atât marile ei orașe, dinamice și surprinzătoare, cât și colțuri de rai, aproape neatinse de mâna omului. Indiferent de context, la tot pasul vom întâlni oameni întreprinzători cu povești de viață uimitoare și vom avea parte de experiențe care merită trăite.

Ia cu tine cărțile preferate, bagaje cât să nu te încurce foarte tare și pregătește-te de experiențe memorabile atunci când te vei pierde în povești în mijlocul unor peisaje superbe.

Dacă vrei să-ți petreci următorul concediu în țară, citește mai departe pentru a descoperi cele mai spectaculoase pensiuni și hoteluri din România. Cu siguranță te vor face să visezi deja la viitoarea vacanță!

1. Ana Hotels Europa Eforie Nord

Strada Republicii Nr.13, Eforie Nord | www.anahotels.ro

Ana Hotels 3

Hotelul Ana, de patru stele, este unul din cele mai apreciate locuri de cazare din Eforie Nord și se află la doar două minute de plajă. Aici te vei putea caza într-una din cele 221 de camere spațioase și luminoase care oferă o priveliște neîngrădită spre mare. În plus, la restaurantele, terasele și barul hotelului vei putea degusta o diversitate de preparate din bucătăria internațională, alături de cocktailuri exotice.

Dacă ești în căutare de relaxare, piscina în aer liber, grădina hotelului și tratamentele SPA și wellness disponibile te vor ajuta să te deconectezi cu adevărat, fie doar și pentru câteva ore. Dacă, în schimb, vrei să încerci ceva inedit, în portul privat de agrement vei putea închiria o ambarcațiune sau vei putea lua cursuri de navigație sau lecții de scufundări.

 

2. Atra Doftana

Fundătura Cerbului 780B, Teșila | www.atradoftana.ro

ATRA 8

Atra Doftana a atras atenția încă de la inaugurarea ei, datorită designului său spectaculos. În 2013 a fost desemnată chiar Pensiunea Anului la Gala de excelență în turism, iar de atunci se regăsește mai mereu pe lista nominalizaților pentru distincții similare. Serviciile premium, designul minimalist și construcția din elemente naturale, alături de priveliștea impresionantă, fac casă bună împreună pe malul lacului Paltinu.

Cele opt camere sunt decorate în tonuri plăcute, fără a fi încărcate cu prea multe piese de mobilier, iar toate au un perete din sticlă cu deschidere directă spre lac. Oricum, dacă îți dorești o vacanță activă, probabil că nu vei petrece prea mult timp în cameră, îmbiat de toate posibilitățile pe care le oferă proximitatea lacului, cu precădere în timpul verii. Aici vei putea să pescuiești, să înoți sau să utilizezi caiacele ori bicicletele puse la dispoziție. Pe lângă aceste tentații, trebuie neapărat să treci pragul restaurantului de fine dining de cinci stele!

3. Conacul Archia

Str. Archia nr. 92, Deva | www.conacularchia.ro

Conacul Archia 2

Amplasat într-o zonă rurală, lângă orașul Deva, Conacul Archia funcționează în regim de pensiune sub deviza „Pentru boieri contemporani”. Plin de viață și culoare, acesta este amplasat pe un domeniu de 10 hectare, perfect pentru a-ți asigura o oază de liniște și a-ți oferi experiențe de zile mari, în același timp.

Pasiunea pentru antichități a familiei Szabo, proprietara acestui domeniu, se reflectă și în cele mai mici detalii. Cele 15 camere duble au personalitate și blazon propriu, de la camera cu maci, la cea de vânătoare sau la cele cu specific transilvănean sau englezesc. După un somn odihnitor, te vei putea relaxa în continuare la piscina în aer liber sau la saună ori vei putea opta pentru activități de agrement precum echitație, tenis, ciclism sau drumeții organizate la cerere. Apoi, pentru o experiență pe deplin satisfăcătoare, vei putea consuma preparatele gourmet gătite în restaurantul propriu cu ingrediente bio, locale.

4. Conacul Brătescu

Strada Festung nr. 8B, Bran | www.conaculbratescu.ro

Conacul Br tescu 1

Acest conac este un boutique hotel de patru stele, aflat la o distanță de numai 10 minute de mers pe jos față de Castelul Bran. Conacul și-a deschis porțile în 2014, fiind de fapt o construcție nouă care respectă, însă, arhitectura veche a localității și specificul locului prin detalii realizate cu atenție și bun gust.

Fiind inspirat de viața profesorului Emil Brătescu și de cercurile literare ale secolului XX, parterul conacului oferă spații largi, cu ferestre mari și candelabre, unde vei putea lua masa și socializa. Restaurantul servește în principal preparate tradiționale românești și vinuri perfecte pentru a fi degustate pe îndelete, în fața șemineului. Pentru cazare, vei avea de ales între cele șapte camere decorate tematic care îmbină stilul modern cu cel retro, cu mobilier de epocă, autentic, pentru a completa povestea transpunerii în alte vremuri. Apoi, după mese îmbelșugate și un somn odihnitor, ar fi păcat să nu explorezi la pas toate traseele superbe care pornesc de la conac.

5. Conacul Polizu

Maxut, sat Deleni, județul Iași, Maxut | www.conacpolizu.ro

Acest conac este unul cu vechime, fiind construit între 1887 și 1888, iar printre oaspeții locului s-au numărat inclusiv membrii familiei regale române. Renovarea domeniului a fost finalizată în 2010, iar acum, aceeași grijă pentru oaspeți este reflectată în gradul de confort oferit și în diversitatea de opțiuni pentru petrecerea timpului liber.

Camerele deosebit de spațioase și confortabile surprind farmecul vieții boierești și includ paturi încăpătoare, birouri, canapele și alte piese de mobilier autentic din perioada secolelor XIX-XX. Aici te vei putea delecta cu preparate din bucătăria internațională, în restaurant sau pe terasa acoperită din grădină, și vei putea degusta vinuri rafinate în crama proprie. Apoi, pentru a-ți petrece sejurul în mod util, conacul oferă acces gratuit la tratamentele pe bază de sare la salina din incintă și un serviciu de împrumut pentru biciclete. Contra cost, vei putea participa la un tur organizat, pentru a afla mai multe despre cultura și istoria locului, dar vei avea și ocazia de a deveni un priceput bucătar, datorită cursurilor de gătit.

6. Concorde Old Bucharest Hotel

Splaiul Independenței, Sector 3, București | www.hotelconcorde.ro

115772594

Situat în Centrul vechi al Capitalei, acest hotel a fost construit în 1878 în stilul eclectic al vremii, iar în 2012 au fost demarate lucrările de restaurare a acestuia. Hotelul Concorde de azi păstrează încă fațadele originale, reconstituite cu minuțiozitate, și  împletește „trecut și prezent, parfum istoric și tendințe, estetic și funcțional”.

 

Acum, hotelul se bucură de mare succes în rândul turiștilor străini, datorită poziționării sale, ideală pentru cei care doresc să descopere Bucureștiul la pas și să exploreze cultura și viața de noapte a acestuia. Pentru cazare, sunt disponibile 37 de camere cu mobilier din lemn masiv și design în tonuri calde. Te vei putea relaxa în grădină sau pe terasa hotelului, iar masa se poate servi în restaurantul caracterizat de un veritabil șic franțuzesc sau te poți răsfăța, apelând la serviciul de room service pentru un delicios mic-dejun la pat.

7. Cuibul de la mare

Str. Principală 151 A, Corbu | www.cuibuldelamare.ro

Cuibul 4

Acest loc de cazare din apropierea plajei de la Corbu este perfect pentru cei nostalgici, în căutare de simplitate și autenticitate. Așa cum preferă să spună fondatorii Cuibului de la mare, aceasta „nu este o pensiune, este casa prietenilor tăi de la mal de mare”.

Cazându-te aici, vei găsi confort nepretențios, vei avea la dispoziție camere cu paturi matrimoniale și băi proprii, cu televizor și Wi-Fi. Meniul zilnic include produse tradiționale făcute în casă și achiziționate de la localnicii gospodari din zonă. Cafeaua este mereu din partea casei și starea de bine este garantată datorită șezlongurilor și hamacelor din grădină sau a jocurilor de badminton, darts sau șah. Plaja se află la o distanță de câteva minute de mers cu mașina, iar acolo vei putea practica windsurfing și kitesurfing, scufundări și snorkeling sau pescuit sportiv. Te vei putea bucura și de circuite de ATV și ciclism pe grindul Chituc, de aproximativ 30 km. Transportul local – de la gară sau cel dus-întors pentru plaja de la Corbu – este pus la dispoziție în mod gratuit, iar alte drumeții spre obiectivele turistice locale se pot organiza la cerere.

8. Green Village Resort – Unde Dunărea întâlnește Marea Neagră

Strada Principală, Sfântu Gheorghe | www.greenvillage.ro

Green Village 3

Complexul de patru stele Green Village se află la mai puțin de 2 km de Marea Neagră, iar accesul în acest loc este posibil doar cu barca. Această reală deconectare, alături de arhitectura din lemn și alte elemente naturale, oferă o minunată senzație de intimitate, în ciuda numărului de 88 de camere puse la dispoziție pentru cazare.

Pentru o vacanță tihnită și antrenantă, deopotrivă, aici te așteaptă o mare varietate de opțiuni recreative. De la caiac la schi nautic, tururi ghidate pentru excursii cu barca, tir cu arcul, pescuit sportiv sau ciclism, latura ta sportivă va fi antrenată la maximum. De asemenea, poți să practici yoga sau Pilates în apă cu instructori specializați, iar apoi sauna, piscina și cada cu hidromasaj îți vor sta la dispoziție. În ceea ce privește socializarea, vei putea participa la campionate de fotbal și volei pe nisip sau la proiecțiile de film desfășurate în fiecare seară. În plus, copiii vor fi cu adevărat răsfățați aici, grație Clubului copiilor, desfășurat într-un spațiu dedicat, cu jocuri, povești și alte activități potrivite vârstei lor.

9. Holiday Home Mountain Retreat

Strada Principală nr. 81c, Fundata

Holiday Home

Această pensiune se află la 39 de kilometri de Brașov și poate fi rezervată integral, având o capacitate de 10 persoane. Poate cel mai mare atu al vilei îl reprezintă ferestrele largi, care aduc peisajul superb în interiorul fiecărei încăperi. Însă acestea sunt doar o parte a arhitecturii deosebite și a designului interior la fel de spectaculos.

Invadate de lumină, cele cinci camere cu tavane înalte sunt mobilate cu mult bun gust și au băi private. La parter, există un lounge comun și o terasă unde îți vei putea bea cafeaua alături de prieteni sau veți putea lua o masă delicioasă împreună. În plus, tot aici vei putea închiria biciclete sau vei putea lua lecții de schi. Apoi, vei avea acces direct la pârtiile de schi din zonă, iar stațiuni precum Poiana Brașov sau Sinaia se află la o distanță de numai o oră de mers cu mașina.

10. Hotel Central Park Sighișoara

Str. Hermann Oberth nr. 25, Sighișoara (vezi pe harta) | www.hotelcentralpark.ro

Central 1

Acest hotel de patru stele se află la doar două minute de Cetatea Medievală, iar clădirea hotelului are propria sa istorie îndelungată. Clădirea a fost ridicată în 1897 de către Josef B. Teusch, al cărui nume se află încă pe frontispiciul ei. Apoi, casa a fost naționalizată în timpul regimului comunist și a fost folosită pentru petreceri la nivel înalt, datorită aspectului său cochet. Ulterior, renovarea clădirii a durat trei ani, din dorința de a păstra cât mai fidel caracterul clădirii și detaliile sale arhitecturale.

Acum, cele 33 de camere sunt decorate în mod unic, cu mobilier, culori și materiale diferite. Însă toate sunt maiestuoase, așa cum trebuie să fi fost în urmă cu un secol. Restaurantul cu preparate alese, de unde se poate vedea Turnul cu ceas al Cetății, barul și grădina de vară întregesc această poveste. Totuși, ar fi păcat să pleci din această zonă fără să vizitezi satele săsești din preajmă, precum Viscri, Biertan sau Malâncrav, iar administratorii hotelului te pot ajuta cu indicații și rezervări, pentru a putea lua masa într-una din aceste minunate așezări.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *